El sector de la mineria és un dels principals motors econòmics de la nostra comarca. És un àmbit on tradicionalment tant els càrrecs directius, com els llocs de treball operatius, han estat desenvolupats majoritàriament per homes.

Per tractar d’aquesta qüestió, així com dels afers que envolten l’activitat minera, pròximament rebrem en Carles Alemán, CEO d’ ICL Ibèria,  i la Cristina Arespa,  Directora d’Operacions, amb els quals conversarem entorn el tema…

LA PRESÈNCIA DE LES DONES EN LA DIRECCIÓ DE GRANS EMPRESES”

Alemán i Arespa ens parlaran sobre la presència de la dona en llocs de responsabilitat. En aquesta ocasió, ens donaran la visió des de l’empresa ICL, una de les grans empreses que tenim en el nostre territori. Precisament, Cristina Arespa ocupa la responsabilitat d’Operacions d’ICL, que va entrar fa 9 anys a aquesta empresa, ha assolit un dels càrrecs de responsabilitat, en un món d’homes.

Carles Alemán cistina arespa

 

 

 

 

 

 

Carles Alemán és llicenciat amb un Grau i Màster en Química a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en Farmàcia per la Universitat de Barcelona (UB) i diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). A més de MBA (Marketing) per ESADE.

Ha desenvolupat la seva carrera professional a grans empreses multinacionals com CIBA GEIGY durant 21 anys o BASF durant 4 anys. Fa cinc anys que es va incorporar a ICL, on ha ocupat diversos càrrecs a les unitats de sal i desenvolupament del negoci. Fa un any que és el Nou Responsable (CEO) d’Iberpotash i d’ICL Iberia. Un dels seus principals objectius és continuar amb el pla Phoenix que suposa duplicar la producció de les mines de Súria, la posada en marxa d’una planta de producció de sal i el tancament de les instal·lacions extractives de Sallent.

Cristina Arespa és llicenciada en Enginyeria Química per l’Institut Químic de Sarrià (IQS), ​​i en Química per la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Dins de la seva formació, hi destaca el títol de Direcció General per l’IESE Business School i la llicenciatura en Enginyeria en Processos Kaizen per EFESO consultant Milà.

Ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional en la indústria automobilística, especialment en la companyia italiana Pirelli Tires. Cristina Arespa es va unir a Iberpotash / ICL el 2009, desenvolupant els seus anys professionals com a Responsable de qualitat i Cap de laboratori. Actualment, és Directora d’operacions

Detall de la trobada:

         Data: 2 de febrer de 2018

         Lloc: Cocteleria Glaç Manresa (Carrer de l’Arquitecte Oms)

         Horari:  de les 14 a les 16 hores.

         Preu: 17 € per les sòcies i 20 € pels/les no socis/sòcies

         Comprèn: Dinar i xerrada-col·loqui.

         Aforament limitat.

 

Pots reservar la teva plaça fent l’ingrès de l’import del dinar al compte corrent de Banc Santander: ES17 0049 0052 6520 1038 1852 Cal que facis constar el teu nom i el concepte “Dinar ICL”. Envia’ns també un mail a deim@deim.cat confirmant la teva assistència.